Inspiratie- & scholingsdag Aardrijkskunde

Ga een dag met collega’s op pad en doe in de Drechtsteden en Rotterdam inspiratie op voor jouw lessen! Onder leiding van ervaren collega’s bezoek je de tentoonstelling ‘Stap in de wereld van de Bosatlas’. Daarna volgt een stadswandeling door Dordrecht richting de waterbus. Onderweg is te zien hoe het straatbeeld verandert vanwege de verdwijnende ‘stenen’ retail. Ook ervaar je het historische karakter van de stad en de plaats die de stad vroeger innam als belangrijke handelsplaats.

Vanuit Dordrecht nemen we de waterbus naar Rotterdam. Een innovatieve vorm van openbaar vervoer waarbij goed gebruik gemaakt wordt van de rivieren. Aangekomen in Rotterdam gebruiken we na een rit met de watertaxi de lunch in de oude vertrekhal van de Holland Amerika Lijn (Hotel New York).

Het laatste deel van het programma voert ons door Rotterdam waar we de stadsvernieuwing meemaken en beleven. We eindigen de wandeling met een fijne borrel dichtbij het centraal station. Hiervandaan ben je snel weer in Dordrecht (voor als je toch met de auto was gekomen ;)) of op welke andere plek in Nederland ook maar. Je krijgt een lesidee mee naar aanleiding van een van de thema’s.

Schrijf je snel in voor één van de drie inspiratie- en scholingsdagen! Per groep kunnen er maximaal 15 deelnemers mee. Vol = vol.

Dordrecht

09: 00u Ontvangst op station Dordrecht

09:30u Onderwijsmuseum

Start met koffie, thee of fris met iets lekkers

Bezoek museum en vooral de tentoonstelling: ‘Stap in de wereld van de Bosatlas’. 

11:00u stadswandeling Dordrecht – Retail

Waterbus & Watertaxi

12:00u Waterbus naar Rotterdam – Innovatief OV 

13:00u Watertaxi

13:15u Lunch New York

Rotterdam

14:00u Stadswandeling Rotterdam – Stadsvernieuwing

15:00u Coffee on the go

16:00u afsluitende borrel

17:00u Einde: station Rotterdam Centraal

Kosten

De kosten voor deze geheel verzorgde dag, inclusief koffie, thee, drankjes, borrel en lunch bedragen €245,- inclusief BTW. Deze kosten passen binnen het individuele scholingsbudget zoals afgesproken in de CAO (€600,- per jaar, 83 klokuren)

Data

dinsdag 24 maart 2020

donderdag 16 april 2020

vrijdag 17 april 2020

Deelnemers

Maximaal aantal deelnemers per dag: 15

Na afloop ontvangen deelnemers een uitgewerkt lespakket voor één van de thema’s.

Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.