Cursus voor conciërges op scholen

Cursus voor conciërges op scholen

Wij organiseren een cursus voor conciërges op scholen. Dagelijks krijg de conciërge tientallen vragen van leerlingen, collega’s en leidinggevenden om te helpen. Vaak blijkt achteraf dat die onderbrekingen van de werkzaamheden onnodig was. 

Bijvoorbeeld: de conciërge is net begonnen met de bestellingen voor de frisdrankautomaten als een docent die een tussenuur heeft om toetspapier vraagt. De loopt weg van zin PC om het toetspapier te halen. Tegen de tijd dat hij terug is bij de PC is de bestelpagina verlopen en moet de routine opnieuw begonnen worden. En dat terwijl er toch afgesproken was dat docenten zelf hun toetspapier uit de kast pakken.

Om conciërges te leren om beter op dit soort vragen te reageren en samen met collega-concërges oefenen welke manier van optreden werkt en welke niet, hebben we de conciërge-cursus ontwikkeld.

♦ In deze cursus leert de conciërge om op een vriendelijke manier problemen aan te pakken. De conciërge leert het werk zo in te delen dat hij de tijd vooral gebruikt voor belangrijke zaken en zich niet laat leiden door de waan van de dag.

♦ We oefenen communicatieve vaardigheden naar leerlingen en docenten. Dat doen we met rollenspelen. De conciërge leert hier om in situaties op een vriendelijke manier de de baas te blijven. 

♦ Je wordt tijdens de cursus goed verzorgd: we nemen ruim de tijd voor een goede lunch en je neemt het op tegen je collega’s: wie is de snelste?

    Een relaxte conciërge