Wandelcoach voor teamleiders of afdelingsleiders

Wandelcoach voor teamleiders of afdelingsleiders

Wandelen om samen te verkennen wat je nodig hebt als teamleider of afdelingsleider op je school. In je dagelijkse werk kun je in de aansturing en begeleiding van docenten tegen belemmeringen aanlopen. Met wie bespreek jij die twijfels over jouw aanpak? Wie is bereid om samen met jou te verkennen hoe een aanpak buiten de platgetreden paden werkt? Vaak kan dat intern, maar voor sommige vraagstukken is het beter dat je met iemand spreekt die de school en jouw rol als schoolleider vanuit een ander perspectief wil bekijken.

Dan is de wandelcoach een aantrekkelijk aanbod. Wij nodigen je uit voor drie wandelingen – aan tafel kan ook – en luisteren naar jouw vragen en je verhaal. In het gesprek verkennen we jouw visie op onderwijs, jouw overtuigingen en jouw aanpak. Samen komen we zo tot inzichten en tot een aanpak die past bij jou.

Het programma bestaat uit drie wandelingen waarin we onderstaande thema’s bespreken. Kom in beweging en verken nieuwe wegen!

Wandelen om te reflecteren

Wat zijn de onderwerpen?

Identiteit

Wie ben jij als schoolleider? Wat zijn jouw overtuigingen en waarden? Welke concepten bepalen jouw analyse van de problemen? Welke instrumenten zet jij in om het doel te bereiken? Tegen welke problemen loop je op? Samen verkennen en oefenen we welk gedrag je daarbij zou kunnen helpen.  

Ambities

Wat wil je in jouw school of daarbuiten bereiken? Voor het onderzoeken waar jouw mogelijkheden liggen, kunnen lokale of regionale netwerken van dienst zijn. We bespreken de types netwerken, welke rol wil je daarin kunt spelen en hoe je zo’n netwerk opzet of er onderdeel van wordt. Samen komen we tot een ideale aanpak.

Handvatten

Samen stellen we een plan op voor de komende maanden. We verkennen de stappen die je wilt nemen vanuit verschillende perspectieven. Zo ben jij klaar voor een nieuwe aanpak.